Kroniek/Chronicle 722

DE HUIDIGE STAND VAN ZAKEN BIJ DE GENEALOGIE POELL

Ik heb vandaag met Danielle van Zuilichem-Rosenstein behorende tot het parenteel van de stam Poell-Wachtendonk in Amsterdam gebeld, daar zou een kind geboren zijn volgens bestaande gegevens. Dit bleken er twee te zijn, een tweeling genaamd Louise en Isabelle van Zuilichem geboren op 21-1-2001 te Amsterdam. Verder zijn nog enige open vragen in behandeling genomen en worden eerstdaags doorgegeven.

Het is weer tijd om even te peilen hoe het staat met de genealogie van beide stammen Poell. Daar ik gensdata90 niet meer bijhoud maar wel bewaar om reden dat daar veel fragmenten van vreemde families Poell en Poel zijn ingevoerd, hoef ik alleen maar naar Gen-Win 5.0 te vergelijken met de vorige peiling gedaan op 13-4-2005, dus ruim 7 maanden geleden. Het aantal ingevoerde personen is momenteel 3546 dit was de vorige keer 3466 dus een uitbreiding van 80 personen. Met de bidprentjes is het verschil van 433 stuks naar 446 stuks hetgeen er 13 méér zijn. Het aantal vermeldingen is erg vergroot en zijn met meer dan 100 aangevuld.

Ik heb op 30 november jongstleden contact gezocht met Ronald Anthonie Poell van de stam Arcen welke zich ook bezig houd met de genealogie Poell. Mogelijk kunnen wij nieuw gevonden gegevens met elkaar uitwisselen met elkaar. Ik heb wel het een en ander wat hij kan gebruiken denk ik, tevens ook documenten en oude foto’s. Ik kom er op 1 december jongstleden achter dat ik de trompettist van de Jazzmania Big Band Amsterdam, Michiel Poell, zoon van Paul M. J. A. Poell en Hubertha M. A. van Gend uit Roermond van de stam Arcen, de echte trompetist is en niet Michiel Poell, zoon van Giel Poell en Miriam Heesakkers uit Eindhoven van de stam Wachtendonk. Dit heb ik eerder in een aflevering meegedeeld en is dus bij deze hersteld.

Verder kreeg ik op 5 december j.l. een bedankkaart geschreven door Mientje Poell aan haar nichten uit Weert, welke veel te jong aan kanker is overleden. Dit betreft Wilhelmina Johanna Francisca (Mientje) Poell geboren op 17-10-1946 in Weert welke op 11-3-1966 in Weert was gehuwd met Thomas Alfonsus Matthieu Maria (Fons) van de Spijker uit Eindhoven. Zij is op 13-8-1997 op 51 jarige leeftijd te Dommelen overleden.
Haar nichten, de gezusters Corrie, Waske, Annie en Truus Poell dochters van Pierre Poell en Gondje Vestjens en Maria Poell, dochter van Jan Poell en Mia Malland uit Weert, hadden haar een kaart van medeleven gestuurd. Haar reactie vier maanden voor haar dood is de afgebeelde kaart welke aan Corrie Claes-Poell was geadresseerd. De datum op het poststempel is 13-4-1997 wat inhoud dat zij vier maanden vóór haar dood deze kaart zelf heeft geschreven.De verkregen kaart wordt in het fjmp-archief bewaard, tot een volgende aflevering.

Weert, 5-12-2005
F.P.