Kroniek/Chronicle 406

Nieuwe documenten en uitbreiding stam Wachtendonk

Gisteren 30 september vond ik een grote enveloppe van Magdalene Paal uit Kevelaer met de beloofde kopieën van akten uit Wachtendonk en Geldern. Eerstens de geboorte akten van de 9 kinderen van Anna Christina Poell, een dochter van Peter Henrick (toe) Poell welke met Johann Matheus Loughs was gehuwd. Eén kind was me reeds bekend, maar nu is deze familie helemaal compleet. Negen kinderen krijgen is echt ouderwets en kwam in onze familie ook vaak voor. Verder zaten er nog 2 overlijdensakten, 1 huwelijksakte van Heinrich Jacob Poell met Anna Gertrude Ex en nog 4 geboorteakten uit Capellen en Geldern, waarvan er een is beschadigd door brand. Een flinke hoek is er vanaf gebrand, maar gelukkig nog goed te lezen.


De geboorteakte van Heinrich Jacob

Via deze akten heb ik enige data van reeds ingevoerde personen kunnen aanvullen. Natuurlijk kon ik de nog acht onbekende kinderen uit het huwelijk Loughs-Poell als nieuwkomers invoeren. Met deze Magdalene heb ik echt geboft, omdat zij echt geïnteresseerd is in de genealogie Poell en zeker omdat haar grootmoeder een Poell was. Zij staat net als Nettie op dezelfde afstand van de familie Poell. Zij heeft veel moeite gedaan om alle akten via via op te sporen, voor mij te kopiëren en op te sturen. En alles ook nog voor niets, ik ben haar hiervoor heel dankbaar. Mogelijk komt zij eens aan in de toekomst, al heb ik het idee dat haar man niet wil. Ze moeten maar kijken ze zijn altijd welkom.

Huwelijksakte van Heinrich Jacob Poell
Geboorteakte van Peter Herman Loughs

Ik heb al deze nieuwe documenten gescand en opgeslagen bij de 'Documenten Poell', welke het aantal van 226 hebben bereikt intussen. Ik vrees dat het in de toekomst een stukje langzamer gaat met de genealogie Poell, daar de bronnen in Duitsland niet erg of geheel niet meer zullen meewerken. Ik blijf natuurlijk opletten en elk gegeven wat ik tegenkom betreffende de beide stammen Poell zal ik noteren en invoeren indien mogelijk. Ook de Poell's Kroniek blijft doorgaan als er zich interessante feiten voordoen. Ik zou nog een foto van Magdalene met haar man krijgen, maar wanneer is me niet bekend. Dit moet ik maar rustig afwachten, ik ga er niet meer om vragen omdat ik meen te merken dat zij wil stoppen met de e-mail en telefoontjes. Zij hebben het allebei erg druk met hun werkzaamheden dus kan ik dit goed begrijpen. Ik zal de door een brand beschadigde akte hierbij bijvoegen, samen met nog twee andere. Dit was het voor deze keer, tot meer nieuws zal ik maar zeggen.

Weert, 2-10-2002
F.P.