Kroniek/Chronicle 326

Misverstand met persoon op foto bij de stam Poell Wachtendonk

Ik kreeg vandaag een brief met fotokopieën van Jan Poell uit Sittard. Het waren er 10 er ontbrak er nog een van zijn zoon, hiervan had hij er wel in zijn jonge tijd, maar hij wilde een recente opsturen. Maar zijn zoon had nu examen en kan het even duren, ook zou hij de brief van de mevrouw Poell uit Kevelaer in Duitsland erbij doen met nog een door mij gevraagde geboortedatum van een zwager van hem. Hij had op de achterkant van de foto’s mooi de naam en jaartal van de betreffende persoon of personen geschreven. Zo kwam ik er achter dat ik een eerder gekregen foto verkeerd had beoordeeld.


Het gaat om de foto van Wilhelmus Jacobus Poell geboren op 25-7-1844 dit moet zijn Jean Joseph Arnaud Poell geboren op 20-9-1810 in Venray. Van zijn vrouw Elisabeth de Bruijn geboren op 24-6-1816 te Helden, heb ik ook een afbeelding. Dit maakt dat ik nu foto’s heb van mijn ouders, groot-ouders, overgrootouders, en bedovergrootouders. Van Jan Poell en zijn vrouw Riet Vrinssen, en van zijn 3 zusters met echtgenoten plus van zijn ouders en grootouders heb ik nu ook foto’s. Dus weer een belangrijke aanwinst welke reeds in het programma Gen-Win 5.0 en de genealogie Poell fotoalbum zijn ingevoerd. Ik zal het oudste echtpaar samen hierbij afbeelden en ook de ouders van Jan Poell,  bakker Christiaan Hubertus Poell geboren te Nederweert op 29-8-1887 en Maria Helena Cox, geboren in Den Bosch op 18-11-1891.

De foto’s van Jan Poell en Riet Vrinssen zijn van een tijdje geleden, omstreeks 1950.

Tevens zet ik foto’s van Joannes Henricus Marie (Jan) Poell, geboren te Nederweert op 10-5-1928 en zijn vrouw, Hendrika Antonia (Riet) Vrinssen, geboren te Meijel op 8-1-1933 ook in deze aflevering. Hier laat ik deze keer bij, mogelijk dat ik in een volgende aflevering nog enkele foto’s laat zien.

Weert, 20-11-2001
F.P.